Enighet i Virke-oppgjøret 2023

Forhandlingsleder i Virke Ann Torunn Tallaksen og forhandlingsleder for Unio Eirik Rikardsen under lønnsforhandlingene juni 2023.

Forhandlingssjef for Virke Ann Torunn Tallaksen sammen med forhandlingsleder for Unio Eirik Rikardsen. Foto: Kristina Tagmatarchi Storeng

–Oppgjøret i Virke sikrer at lønns- og arbeidsvilkårene til medlemmene våre er på samme nivå som i offentlig sektor, sier Eirik Rikardsen i Norsk Sykepleierforbund, som har ledet forhandlingene for Unio-forbundene frem til enighet.

–Resultatet er i samsvar med våre krav, så vi er fornøyde med det, sier forhandlingslederen. Han legger til: –Forhandlingene med Virke har vært gode og konstruktive og resultatet innebærer at medlemmene våre får det samme her som i henholdsvis Spekter, KS og i staten.

Se hvilke resultater som gjelder for din landsoverenskomst i protokollen.

Norsk Sykepleierforbund er part i Landsoverenskomst for spesialisthelsetjenesten, Landsoverenskomst for helse og sosiale tjenester, Landsoverenskomst for utdanning, Landsoverenskomst for høyskoler og Landsoverenskomst for Virksomheter §26 og §27.

Resultatet skal godkjennes av forbundsstyret i Norsk Sykepleierforbund.

Unio Virke

Under paraplyen Unio Virke samarbeider Norsk Sykepleierforbund, Utdanningsforbundet, Forskerforbundet, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk Ergoterapeutforbund, Akademikerforbundet, Den norsk kirkes presteforening, Norsk Radiografforbund, Det Norsk Diakonforbund, Bibliotekarforbundet og Det norsk maskinistforbund om forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen Virke.